28.1.13

Kenkä kuin karkki

Kuva lainattu: kookenka.fi
Kuolaa täällä kuivailen pöydältä, bongasin niin komiat kevätkengät. Kohtahan on ne synttäritkin. Mies, huhuu? Kuuleeko joku? Ihan pieni huomaamaton lahjatoive ois tässä näin. 

Kiitos jo etukäteen.

I think I've found shoes for me for spring. Actually I wouldn't mind at all if my husband someone got these for me for my birthday. Thanks in advance!


Ja jos mietityttää, niin ei, kukaan ei ole maksanut tästä jutusta mulle mitään.

27.1.13

Aikataulutuksen mestarin ja tohelon muistelmat, osa 865







Joskus yksi kakkavaippa saa kaikki suunnitelmat räjähtämään käsiin. Äiti- ja isä-ihmiset varmaan tunnistaa tämän "hyvä ajoitus"- kakan. Se väännetään esimerkiksi juuri silloin, kun on väellä ja vängällä saatu kaikki ulkotamineet niskaan ja johonkin pitäisi olla menossa. 

Minulla oli maanantaina suunnitelma. Tarkkaan kellotettu, eikä yllättäviin muutoksiin olisi ollut varaa. Piti ehtiä bussilla viemään poju päiväkotiin ja kipaista siitä itse lekurille. Kaikki meni hyvin, ulkovaatteet oli jo päällä molemmilla ja vielä ihan hyvin aikaa. Tässä välissä kuvioihin astui kuitenkin kakka, josta iloisesti ilmoitettiin. Ei auttanut muu kuin riisuminen, pikapesu ja pukeminen uudelleen. Sitten oli vielä lompakko hukassa ja kun sen lopulta löysin, piti jo juosta ja bussin perävalothan ne siellä näkyi.

Käyttöön suunnitelma b, parin kilometrin (pika)kävely päiväkodille. Olisinhan minä hakenut rattaat sisältä, mutta huomasin että kotiavain oli jäänyt. Kappas. Lähdin siis kantamaan poikaa, joka on ehkä hoikka mutta sinä päivänä painoi liikaa. Puolivälissä matkaa, hikisenä hangessa tarpoessani muistin pulkan. Se turjakehan on meillä siinä ulko-oven vieressä. Olisi tämäkin matka ollut aika paljon helpompi pulkkaa vetäen, mutta turha sitä enää siinä vaiheessa oli lähteä hakemaan. Arvatkaa söikö miestä vetää puolijuoksua lapsi kainalossa matkan varrella olevaa piiiitkää alamäkeä, kun päässä tykytti ajatus siitä, että jos olisit vähän miettinyt ennen kuin toimit, laskisit tätäkin mäkeä iloisesti pulkalla ilman hienpisaraakaan.

Turhaan en kuitenkaan juossut, koska olin päiväkodilla viisi minuuttia ennen puolta ja ehkä minuutin ennen puolta, eli juuri ja juuri ajoissa lääkärin oven takana. Ehkä ainoa onni tässä onnettomuudessa oli se, että nuo kaksi paikkaa sijaitsevat aika lähellä toisiaan.


Seuraavan kerran kun mun tosiaan pitää ehtiä jonnekin parin välietapin kautta, mietin kaksi kertaa ennen kuin lupaan miehelle auton. Säästyisi sekin raukka muutamalta vihaiselta viestiltä. Ei se niihin kylläkään muuta todennut, kuin että oot sinä sankari. Oonhan mä.

20.1.13

O sole mio



Todistusaineistoa. Eilisten paukkupakkasten jälkeen uskaltauduttiin tänään ulkoilemaan ja olihan meillä mukavaa. Kyllä mun koneisto käy auringonvalolla! Sisällä makoiltiin vielä koko porukka olkkarin matolla (poju tosin malttoi olla paikoillaan ehkä kymmenen sekuntia, mutta kai se lasketaan), tuijoteltiin kattoon ja haaveiltiin kesästä. Sitä kohti tässä onneksi ollaan menossa, en malttaisi odottaa vaikka ei näissä kauniissa kevättalven päivissäkään varsinaisesti mitään vikaa ole. Paitsi välillä se kylmyys.

I love the fact that sun is finally shining over here. Yesterday was super cold (-28'C) but today it was a bit "warmer" so we dared to go outside and enjoy the beautiful weather.

Versioni Ennen yksiöstä




Enne Sisusta siis- blogista haastoi suunnittelemaan olkkarin sisustusta yksiöprojektiinsa, budjetiksi annettiin 3 tonnia.

Toiveet:
1. Värit tai tehosteväri, jota haluisit käytettävän.
2. Yksittäinen huonekalu tai esine mikä sopisi kohteeseen (tai useita).
3. Miten järjestäisin olohuoneen kalustuksen.

"Oman" kolme tonniani käyttäisin näin:

1. Hay Hee- tuoli työpöydän ääreen, FDS          159,00
2. Ikea Micke- työpöytä                                     69,00
3. Ellos villamatto 140x200cm                           149,00
4. Hay DLM- pöytä                                          159,00
5. Innovation Neo- vuodesohva, Vepsäläinen      895,00
6. Norm 69- valaisin koko L, FDS                     100,00
7. Muuto Wood- pöytävalaisin, FDS                  149,00
8. ja 9. Seventy Tree- printit A3 ja A4 koossa   n. 50,00
10. Stelton Time- kello, FDS                               99,90
11. Ikea Stockholm- tv-taso                               349,00
_______________________________________________
                                                                       2178,90

Hups. Kaikkia rahoja en siis saanut tuhlattua vaikka yritys oli kova. Loput käyttäisin muun muassa Sky Planteriin, pinottaviin vierasvarajakkaroihin ja sisustustekstiileihin, jotka nyt tästä kollaasista jäivät uupumaan. Väritys olisi tässä versiossa tuollainen melko mustavalkoharmaa, höystettynä keltaisella ja mintunvihreällä. 

Kas tässä vielä hahmotelma pohjasta, ammattimaisesti Paintilla toteutettuna :)


Nyt nukkumaan, suhteellisen aamuvirkku pikkumies ei tunne sääliä yökukkujaäitiään kohtaan..

This was a fun thing to do! Enne from Sisusta siis- blog asked many of us interior bloggers to show our design ideas for his studio project. Here is my version, I think it turned out quite nice!

18.1.13

Sirittää




Väsyneenä kaikkeen häsläykseen ja tyhmiin juttuihin, meidän mamma sanoi monesti työpäivän jälkeen että olkaa hiljaa, mulla sirittää. Nyt ymmärrän. Töissä oli tänään kaikkea ylimääräistä sählinkiä niin paljon, että nyt mulla tosiaankin sirittää. Pää tuntuu mehiläispesältä ja ajatus ei kulje. Onneksi on perjantai.

Onko teillä ollut/onko vieläkin käytössä jotain perheen omia sanoja? Antakaa tulla tarinoita, olis mukava kuulla!

I'm so happy it's Friday today! Have a great weekend everyone!

15.1.13

Haastemaraton


Olen niin otettu. Sain 11 kysymyksen ja faktan haasteen kolmesta eri blogista lyhyessä ajassa ja tottahan niihin oli tartuttava. Tarkoituksena on siis kertoa 11 faktaa itsestään ja vastata 11 bloggaajan keksimään kysymykseen. Tunnustan kuitenkin heti alkuun että vähän fuskasin, jätin 3x11 faktaa kertomatta ja vastasin vain kysymyksiin. Muuten tämä postaus kaikkinensa olisi varmaan venynyt nälkävuottakin pidemmäksi. Ja toisekseen, ei näin tavallisesta tallaajasta helpolla niin montaa faktaa saa revittyä vaikka miten yrittäisi.

Ensimmäisenä haasteen heitti Minna-Leena omasta (p)ajasta- blogista.

1. Mikä on rakkain esineesi?
Vihkisormus. Arkeni kaunistaja, johon liittyy paljon ihania muistoja.

2. Mikä on lapsuuden toiveammattisi? Oletko siinä ammatissa?
Apteekkari, taisi rahahuolet painaa pientä Elliä.. :) Samalle alalle kyllä eksyin, mutta nyt oon ihan tyytyväinen rivimies enkä usko, että ikinä tahtoisin omaa apteekkia.

3. Alpit vai aurinkorannat? 
Valitsen Alpit, koska aurinkorannat on jo nähty. Ja silti varmaan suuntaan seuraavaksi rannalle, koska lasketteluloma parivuotiaan kanssa ei kuulosta kovin mahdolliselta.

4. Minkä ikäinen haluaisit olla? Miksi?
Kyllä tämä kohta kaksviis on tosi hyvä ikä, melkein voisin jämähtää tähän jos se olisi mahdollista.

5. Missä ja miten asuisit, jos kaikki olisi mahdollista?
Jossain lämpimässä paikassa valkoisessa kivitalossa, jossa olisi valtavat ikkunat merelle päin. Tai vanhaan tehtaaseen rakennetussa aidossa loftissa. Pisteet kotiin vaatimattomista unelmista.. 

6. Onko jokin asia menneisyydessäsi sellainen mitä tekisit toisin?
Onhan sitä tullut sössittyä pari asiaa ja ne yrittäisin hoitaa paremmin jos nyt tulisi sama tilanne uudelleen eteen. Vaikka toisaalta, kaikesta oppii oli se sitten hyvässä tai pahassa.

7. Miten hemmottelet itseäsi?
Herkuttelemalla. Halpaa ja helppoa!

8. Jos saisit valita kenet vain niin kenet haluaisit tavata?
Esimerkiksi valokuvaajan, joka pitää Facebookissa Humans of New York- nimistä kuvablogia. Hän vaikuttaa ihmiseltä, jolla on sydän paikallaan ja hieno huumorintaju. 

9. Kiireisen päivän ruokareseptisi? 
Kanapasta kolmen juuston ruokakermalla. 

10. Vieraat ilmoittavat tulostaan 15min varoitusajalla, mitä teet?
Kierros ympäri kotia, tavaroita paikalleen, sängynpeitto sänkyyn jos se on aamulla jäänyt laittamatta, enimmät roskat pois ja vessan pikapesu.

11. Mitä toivoisit tekeväsi kymmenen vuoden päästä?
Toivoisin olevani onnellinen äiti ja vaimo ensisijaisesti. Työ voisi olla jotain sellaista, jossa saan toteuttaa itseäni enemmän kuin nyt.


Huhhuh, Mrs. K. pisti pahoja, mutta yritän parhaani. 

1. Parasta blogissasi?
Rento ote ja sisustusinspiraatio (toivottavasti tuo jälkimmäinenkin, vaikka vähänlaisesti olenkin viime aikoina ehtinyt postailemaan).

2. Parasta sinussa?
Huumorintaju, pitkäpinnaisuus (ainakin työasioissa) 

3. Mistä inspiroidut?
Enimmäkseen muista blogeista, Pinterestistä ja sisustuslehdistä.

4. Pahin sisustusmokasi?
Vääränsävyisten keittiön lasien tilaaminen tuli ekana mieleen.

5. Paras ostoksesi?
Musta Secton kattovalaisin Designmarketista alle puoleen hintaan.

6. Milloin viimeksi urheilit?
Hävettää vastata, mutta taisi olla pari viikkoa sitten kun kävin uimassa eikä sekään mitään tehokasta kroolia ollut vaan aika leppoisaa läiskyttelyä altaan päästä toiseen. Jumppailut on tällä hetkellä tauolla kun tuntuu ettei aika tai rahat riitä, mutta yritän edes vähän kompensoida hyötyliikkumalla työmatkoilla. Seliseli, laiska urheilujaan luettelee..


Tässä kohtaa olen tainnut pohtia tätä postausta jo viikon verran, eli fuskaan taas ihan pikkasen että saan tämän kirjoitettua ennen ensi vuotta.:) Kysymykset 7. - 11. tulevat siis vuorostaan R.E.K.I.- blogista.

7. Kyllästyttääkö mustavalkoisuus?
Joku siinä aina vaan viehättää vuodesta toiseen. Omaan kotiin kaipaan silti pieniä väripilkkujakin. Ja harmaata.

8. Mitä käsitöitä teet mieluiten?
Mieluiten en mitään, tumpelo mikä tumpelo. Vai lasketaanko askartelu?

9. Lempiruokasi?
Perusarkiruoka, jauhelihakeitto on yksi parhaita.

10. Mikä on suosikkiblogisi?
Hajottamo, huikean hauskaa tekstiä ja koti on kaunis kuin mikä!

11. Odotatko innolla kevätaurinkoa?
Voi kyllä! Tää pimeys ahdistaa niin vietävästi, tuntuu että se vie ne vähäisetkin mehut musta.


Tämä haaste tuntuu kiertäneen jo niin monessa blogissa, että jätän tällä kertaa itse haastamatta.

6.1.13

Kuvapläjäys keittiöstä








Keittiöstä toivottiin lisää kuvia, siinäpä niitä nyt on.

Niin kuin näkyy, välitilan lasitkin on jo paikoillaan. Tai jos totta puhutaan, vain yksi on oikeasti kiinnitetty ja kaksi tsillailee seinää vasten. Peeämässäoireisen eukon kärsivällisyys ei kestänyt yhtä lasia pitemmälle.. Täytyy odotella parempia aikoja ja jatkaa homma loppuun sitten. Lasit kiinnitettiin vahvalla kaksipuoleisella akryyliteipillä. Kuulostaa ehkä hullulta, mutta toimii (ainakaan toistaiseksi ei ole laseja tippunut) ja ei näy mihinkään.

Alunperin haluttiin raudattomat, kirkkaat lasit, mutta minä tilasin ajatuksissani tavalliset. Vähän ne vihertää, mutta eiköhän silmä totu ja ärsytys laannu ajan kanssa.

Some readers have been asking for more picture of our kitchen. Here you go, finally. Another thing that finally happened is that we got the glasses for the walls. We attached them on the walls with a tough double-sided tape. Might sound a little crazy but it's really working and is a very invisible way to put them up.

1.1.13

Isojen sänky





Kas tässä Jolla, jolla meidän poika nyt onnellisesti koisii yönsä. Saatu serkulta, joka ehti kasvaa tästä ulos. Ei pahastuttu tästä perinnöstä laisinkaan. Kyseinen peti on siis jo elämää nähnyt, vähän osumaakin on tämän Jollan kyljet ottaneet joskus elonsa varrella. Ehkä maalisuti heiluu vielä joskus, mutta nyt sänky kelpaa vallan mainiosti noinkin, kaikkine koloineen ja kulumineen. Annetaan elämän näkyä!

Our son got this nice Muurame bed "Jolla" from his cousin, who grew out of it. We were very happy to receive it! Life has not always been easy on this bed, and as a result it has some scratches and holes in it. I might re-paint it someday, but for now we're happy with it the way it is.